Стокхолм през април и декември

Стокхолм е дом на прекрасни хора, страхотни гледки и град, който очарова. Градът е едновременно голям, но и много уютен, дори и крайните квартали. Чисти улици, прекрасни паркове, удобен транспорт. Старият град е място, което да възприемеш спокойно, без бързане. Калдъръмините уличките водят до различни забележителности: катедралата Storkyrkan от XIII век, Кралският дворец и Нобеловият музей.

За столичен град (и то в ремонт, когато аз бях там) придвижването е лесно: метро, влакове, автобуси, таксита и фериботи правят придвижването приятно и не стресиращо.

Жителите Стокхолм наричат града си „красота на вода“. Но въпреки добре запазеното историческо ядро, Стокхолм не е музейно произведение: той е модерен, динамичен и постоянно се развива...според думите на хората, с които говорих.


Стокхолм, крайбрежни разходки

Вечерен Стокхолм, гледката от апартамента

Стокхолм - морски гледки! 
уличките на стария град 
Гробище в центъра на града. Мъртвите са част от нас. 

типични за Стокхолм комини
Логистични:

До там също не се стига трудно и ако попаднете на сделка има билите и по 70 евро от нискобюджетните компании. Аз летях с Раян и всичко беше точно.  Верно, кацате на 100 км, но има редовни трансфери от летището Scavsta до Стокхолм.

Цените са скандинавски, но с добро планиране можете чудесно да се справите и спокойно да се насладите на града. 




Comments

  1. Страхотни снимки! Всеки ден посещавам този блог, признавам си, много се радвам да чета подобни, добре синтезирани материали.
    Поздрави и успехи!
    Травъл блог Pavel Biz

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите