Най-високата точка на о.Корфу

Как да стигнете с кола
Следвайте основният път на излизане от Касиопи, докато стигнете бензиностанция на Еко, която ви се пада от лявата страна. От дясно ще видите офис за туристическа информация. Табелите, за които трябва да следите са: Loutses и Old Perithia. Веднага след бензиностанцията трябва да завиете наляво и до следвате табелата New Perithia, минавате през селото и продължавате да следвате табелите към "Старата Перития. Селото е разположено високо в планината или по-точно на 904 метра и се явява най-високата точка на остров Корфу. Пътя има доста завои, но не е натоварен и няма да имате проблем да стигнете до върха. 

Ако не за друго посещението си заслужава, за да се опитате да усетите или да видите някой призрак. Селото е основано през 14 век от бягащото от пирати население живеещо по бреговете на острова. Почти 1500 човека са обитавали селото, имало е 8 църкви, училище, полицейско управление и дори съд.
Сега обаче селото е изоставено и единствените постоянни жители са призраците от отминалите епохи. 






Ако ви стане много призрачно и гладно, в селото има работещи 5 таверни където можете да пиете по чаша червено вино и да хапнете вкусни домашни манджи.

Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите