Малта в няколко снимки

Напоследък не пиша кой знае колко. Дали защото в последните месеци пътувам много, или пък вдъхновението ме напусна....Всъщност май знам какво е - липсата на време да седна и да се съсредоточа в това, което искам да кажа иначе се получава едно такова сухо и скучно и никой не го чете.

Виж в случая с Малта, колкото и работа да имам ще напиша два реда, защото много ми хареса...въпреки жегичката.




Как се стига? 

Трудно и скъпо...варианти от България за директни полети има (лек престой на летището в Атина) без да слизате от самолета. За мен връщането беше дългичко - Малта -Виена - София, но като се има предвид, че междинката е Виена всичко е добре. Билетът ме беше около 550 евро.

Malta
Биргу
Настаняване

Цените за що годе прилично настаняване са от 75 евро за хостел прикрит като хотел (65 евро за стаята+7 евро за климатика), качеството и чистота не особено добри. Казват че добрите предложения на ниска цена започват от 120 евро. Какво да се прави нямат много място горките, а и са интересни.

Храната
В интерес на истината не кой знае колко скъпо като имате предвид, че вечеряте на туристическо място, което е много посетено, в моя случай Grand harbor на Валета. За талятели със сьомга и биричка (знам, че не си върви) платих 12 евро. На следващия ден за друго ястие платих 9 евро + биричката :-). Общо взето цените са поносими и то много.
Grand harbor Malta
вечеря с гледка

Хората 
Мили, приветливи, всички говорят английски (това е и втория официалне език на острова). Когато ти трябва нещо питаш и ако могат ти помагат. Те казват за себе си, че са много горди, и че са голямо семейство. Държат да се знае, че не са расисти, но не одобряват политиката на ЕС, която ги кара да прибира емигранти от Африка без да помага за това.

Какво да видите? 
Всичко. Слагам снимки, за да разберете защо го казвам. Островът не е голям и при добра организация можете да го разгледате. Тъй като аз си падам по стари градове, балкончета, елементчета, улички и други подобни - Малта е рай...за тези от вас, които харесват плажовете и почивката също има доста забавления и места за посещение.

За малкото време, което бях там успях да разгледам - Валета - столицата, Медина - старата столица, Биргу. Не е без хич.....

Валета
из улиците на Валета 
столицата Валета
из улиците на Валета

Жулиета е била и тук
из улиците на Валета

любимите балкончета
из улиците на Валета

из улиците на Валета
из улиците на Валета

нощен живот - джаз концерт 

М'дина - град застинал във времето

малтийски изгреви 



Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите