11/7/13

Нова година в Тайланд - Плаващия пазар

Галерия авторски снимки (Р. Найденов) от едно пътуване по нова година в Тайланд. 

Плаващия пазар близо до Банкок е сигурно една от най-посещаваните туристически забележителности в Тайланд. Преди около 150 години в кралство Тайланд, провинция Рачабури се изгражда система от канали, която да улесни превозите по реката, както и цялостния транспорт. Името на района - "Рачабури" означава "Земята на краля" и освен пазара, по пътя си до там ще видите много мемориали, културни и исторически забележителности, както и великолепни гледки.

Плаващия пазар Дамноен Садуак е отворен за търгуване и разглеждане в 11ч. сутринта, когато търговците идват със своите стоки, препълнили салове и канута и настъпва неописуема пъстра суматоха - предлагат се дрехи, изобилие от плодове и зеленчуци, а готвачите се развихрят над готварските си печки директно на лодките.

Вижте неподправения разказ в снимки и не пропускайте да видите с очите си красотите на Тайланд тази нова година на изгодна цена - Нова година в Тайланд и Малайзия - (10 дни отпътуване на 28 декември 2013)

No comments:

Post a Comment

Стокхолм през април и декември

Стокхолм е дом на прекрасни хора, страхотни гледки и град, който очарова. Градът е едновременно голям, но и много уютен, дори и крайните ква...