4 часа в Алмерия (Almeria)

спирка
Алмерия се намира в югоизточна Испания на брега на Средиземно море.  Името на града произлиза от Арабски (Al-Mariyat), което означава „огледало”, а цялото име би трябвало да носи посланието, че Алмерия е огледалото на морето. Градът и околностите му се явяват една от най-важните селскостопански зони в Европа. 

Основната туристическа атракция в Алмерия е огромната мавърска крепост датираща от десети век. Градът е известен и със своите обширни пясъчни плажове. 


Алмерия може да бъде разгледана за няколко часа, особено ако разходката магазините е по-кратка. Хубав, интересен град, но да си призная чесно, не се вдъхнових от него особено. 



Впечатление ми направиха, човешките пластики поставени върху автобусните спирки, някои от старите сгради и водните огледала и фонтани разположени из целия град. 
Мислителя на спирката

арт-градинки
улици
фонтани
из Алмерия


Повече за историята на града тук

старото товарно пристанище
Най-голямата забележителност на този регион е  322 километрова крайбрежната ивица - Коста Алмерия.  Ивицата предлага многобройни малки селца, в които да се скриете, закътани плажове и прекрасни придони гледки. 
Пристанището на Алмерия






Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите