Може ли да се разгледа Флоренция за един ден?


От Рим до Флоренция е магистрала и се стига за около 3 часа, нормално каране, софийски стандарт, който според италианският стандарт на каране си е направо неприлично бавен.


В зависимост от целта на вашето посещение във Флоренция – музеи или разходка из града, всеки един добър пътеводител ще ви свърши работа. Лично аз харесвам тези на „Eyewitness travel” - TOP 10, в случаят  Florence&Tuscany.

Флоренция е  градът на „Давид” на Микеланджело и „Раждането на Венера” на Ботичели, и не само. Все пак  Флоренция се счита за люлката на ренесанса и има много за разглеждане.

Ако сте отделили само ден за Флоренция (един ден не стига) не пропускайте:


- Да се разходите по улиците на  града (Внимавайте къде паркирате, там сериозно вдигат коли и глобите са солени. В неделя за „синя зона” не се заплаща);



- Да посетите Duomo – католическата църква и другите сгради около нея;



- Да се разходите по  „Ponte Veccio”- въпреки, тълпите, които са огромни;
- Да се разходите  из „Квартала на антиките” от другата страна на Понте Векио;
- Да изпиете неприлично скъпа чаша капучино, в 400 годишна сграда с гледка към оживените търговски улици на стария град.


- Да се задържите  на Piazza Del Signoria и да се снимате със различните статуи  (ако можете да се вредите от другите туристи);
 
- Да се разходите  из градините на Боболи;
- Приберете пътеводителя и се загубете из улиците и площадите на града; 
Лично за мен, Флоренция е един покварен от туристите град, също като Венеция. Прекалено много хора, на малко пространство. Не очаквах да има такива тълпи в краят на октомври, но явно съм сбъркала. Несъмнено прекрасен и красив град, с неизброим брой забележителности, но някак си пренаселен и пренатоварен с очакванията на всички нас -  туристите.


Въпреки това градът си заслужава една по-обстойна разходка! 

Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите