Да си топнеш дупето директно в извора - термите на Сатурния

Легендата за Сатурния гласи следното:  Бог Сатурн, уморен от постоянни войни между човеците, изпратил гръмотевица на земята, с която сътворил вълшебен топъл извор, с който да омиротвори човечеството. 

Като се замисля.....май не е успял..., но това е само защото много малко хора са чували за този чудотворен извор. 




Термите на Сатурния си заслужават тричасово каране из обратни завои, нагоре и надолу из хълмистите местности на Тоскана. За първи път виждам толкова синя вода и толкова красиви скални басейни. 800 литра вода в секунда, с температура от 37 градуса, се изливат в голям естествен басейн. От основният басейн водата продължава надолу чрез поредица от малки водопади и се излива в по-малки карстови образования. На всичкото отгоре и са лесно достъпни - събличаш се, ако не ти пука пред другите плуващи, а ако те е срам в близката горичка, и се цопваш, като внимаваш за коленете. Достъпа до извора е безплатенЕсественият минерален басей с  чудотворна вода не е далеч от селото, чието население е от само 250 човека.


За тези, които не са фенове на преживяванията в дива природна среда има модерен хотелски, спа и голф комплекс. Водят го популярно място за сватбени пътешествия.  

  


  

Следваща спирка- Орвието - на гости на една контеса.



Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите