По работа в Дюселдорф? – Има време и за разходки!


Всички сме чували много за Лондон,Рим,Прага и Виена. А за Дюселдорф – нищо. Или поне аз,докато не се наложи да замина по работа. Разбира се,поразрових се и събрах малко информация няколко дни преди пътуването и така се запалих,че нямах търпение да свършва работният ден и да хукна по улиците на града. Ето какво видях,научих и ви препоръчвам и на вас:

  1. Дюселдорф е столица на модата. И там, както в Париж и Милано,всяка година има седмица на модата и пристигат дизайнери от цял свят да представят своите колекции. Може би това е причината,поради която една от най-посещаваните улици на града е Königsallee – улицата на магазините,бутиците и моловете.


  1. В Дюселдорф се намира най-голямата японска общност извън Япония (около 30 000 души). Японците са пренесли със себе си и своята култура и обичаи и всяка година отбелязват японски ден на културата.
Посетете Nordpark - това е един прекрасен парк в северната част на града,в който има японска градина.Седях там,гледайки бонзаите и се чудех къде съм - дали в Япония или в рая...

  1. Старият град,разбира се попада в така наречените „must see”. Разгледайте типичните немски улички и архитектура. Разходете се из „най-дългия бар в света”,както местните наричат навързаните улички,по които са подредени над 250 кафенета,ресторанчета и пъбове.Няма значение кой сезон е,там винаги е пълно с хора,наслаждавайки се на бирата.

  1. Media Harbor, или така нареченото медийно пристанище е по-нов и модерен квартал в Дюселдорф. Докато в Стария град ходят предимно чужденци и възрастни хора, то тук е младежтта на града. Много интересен символ на града са 3-те сгради,проектирани от Франк Гери,канадски архитект. Те са разчупени,с нестандартна архитектура,а дори една от тях е направена от неръждаема стомана.

  1. Непременно се разходете покрай Рейн,една величествена река. В късните следобедни часове може да се насладите на залеза,заслужава си. Вземете си обаче шапка,особено ако не е през лятото,тък като вятърът не прощава. За съжаление не можах да се кача на телевизионната кула,въпреки че силно ми го препоръчаха – имало страхотна гледка.

Това е скромният ми опит за 6 дни в часовете след 18.00. Има още какво да се види,сигурна съм. А докато се  върна там,идете вие – вижте и споделете!


Прекрасната виртуална разхода при нас благодарение на Мира Зрънчева автор на My tips for your trips

Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите