Разходка до Снежанка

Ето и още едно предложение за кратко приключение, е като е по-добро времето все пак. Пещера  "Снежанка" се намира на около 5 км. от град Пещера, който пък е на 42 км от Пловдив. Пътят не е натоварен и е доста приятен. При влизане в Пещера, няма как да се объркате защото табелите упътващи към пещерата са доста начесто. При достигане на разклона за пещерата имате два варианта: 

  • Ако сте ентусиасти можете да оставите колата си в началото на пътя и да походите около 4 км до пещерата, като 3 от тези километри са по асфалтов път, а 900 метровата отсечка до самата пещера е горска пътека - облагородена. Прехода не е труден и дори и да не сте спортна натура и активен пешеходец, няма да е проблем да се качите до горе. 
  • Ако все пак предпочитате да не се потите, имате възможност да стигнете на 900 метра от пещерата  с автомобила си  и да продължите пеша до самата пещера. 

Работното време на пещерата е: 
Целогодишно без почивни дни
от 10:00 до 16:00 - зимно време
от 9:00 до 17:15 - лятно време

Прехода до самата пещера е малко нанагорен, но за вашата мотивация има окуражаващи табели, които някак си не ви дават да се откажете




"Снежанка" е една от седемте най-големи благоустроени пещери в България. Дължината и е 220 метра и има над 660 000 сталактити. Намерени са останки от тракийското племе Беси. Сегашните и обитатели са малки, черни крилати мишки - големи симпатяги. 

Цената на билета е 4 лв. Влизането става в определен час, който е 15 минута на всеки кръгъл час. Цялата разходка из пещерата ви отнема не повече от 40 минути.

Предупреждение:  Спазвайте табелите на слизане от пещерата, защото има вариант да ви се случат "кални" случки.

А който не слуша слиза бързичко и не съвсем традиционно :-)

Цялото неделно пътешествие ведно с пътя, походчето до пещерата, посещението на пещерата и обратно ви отнема не повече от 4 5 часа. Ако не ви е достатъчно можете да се разходите до Брацигово и да си напълните оригинална минерална вода.

Официалната информация за Пещера и пещерата можете да намерите тук





Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите