Освен да пазарувате в Дубай можете и да.....

В една от предишните статии за Дубай, споменах, че освен да се пазарува в Дубай могат да се правят и доста други неща - особено когато водачът ти живее тук и ти е приятел.  Ето и моите еднодневни предложения за извън "шопинг" занимания:

1. Посещение на водният парк WILD WADI, където можете:
  • Да се пробвате за сърфист.  Имате две опции: за начинаещи и напреднали. Там където напредналите се пробват става голяма шоу - от майстор нагоре са! 
Начинаещите сме тук. 
  • Да се спускате  с надуваеми пояси, по различните по екстремност пързалки. Има над 5 различни вида пързалки: такива, които са подходящи за семейства, за хора, които не обичат екстремностите като водовъртежи, тъмни тунели, остри завои и чести сблъсъци, както и пързалки, които те карат да пропищяваш от кеф. 

  • Да се спуснете с 80 км в час по екстремната отсечка на  Jumeirah Sceirah. Ето това  определено е за екстремисти и любители на силните усещания. Спускането става за секунди и нямате много спомен за него. Това, което ви подсказва, че сте се спускали с голяма скорост е долнището на  банският  ви, който незнайно как е стигнал до ушите ви. 
*В зависимост от сезона зависи и големината на опашките. Най-дългото време, което сме чакали е около 40 минути. 
* Цената на билета за посещение на парка е  около 150 дирхама.

2. Да поплуваш с рибките в Индийски океан: 
За целта трябва да отскочите до  Фуджейра - съседното на Дубай емирство. От Дубай до Фуджейра са 2 часа път с кола. Пътя е магистрален и не много натоварен. Самото пътуване до Фуджейра ще ви е много интересно защото минавате през планински региони, и не много  населени местности. 

Имате възможност да видите и другата не така лъскава страна на ОАЕ.  Честа гледка по пътя са шатрите с инсталирани климатици. 

В града Фуджейра няма какво много да видите, но това за което сте дошли, освен възможните туристически преходи из планините,  е възможността да поплувате и да се гмуркате във водите на Индийски океан. 
Докато сте във водата ще можете да поплувате с рифови акули; да наблюдавате скатове и костенурки, да заснемете сепии и през цялото време да си мислите, че плувате в рибена чорба.
 * Най-доброто за гмуркане място в ОАЕ са  водите на  "Dibba Rock" . Своеобразен коралов залив, който е и морски резерват. 


3. Сафари с джип из пустинята: 
Следващото нещо, което можете да направите, докато сте в Дубай,  е да се запишете за пустинно сафари с джипове. Това преживяване, колкото и да комерсиализирано не трябва да се пропуска. Забавлението е гарантирано. Цената в зависимост от включените забавления е около 150 дирхама. Какво да очаквате: 

- Лудо и екстремно возене из пустинята

- Някой и друго пясъчно затъване

- Много красота

- Екстремно АТВ приключение

- Посещение на традиционен пустинен лагер; 

- Вечеря, 

- Ще се качите и слезете от  камила :-)

- Можете да се изрисувате с къна и до ушите - ако искате
 

- И за край на вечерта кючекчийка от руски произход


Това е за сега! Салям алейкум! 

Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите