Дубай-архитектурни чудеса-хотел Атлантис

Palm Jumejra и неговата черешка -  Атлантис: 
Построен върху едно от листата на "Палмата" (Palm Jumeira), петзвездният хотелски комплекс с 1539 стаи е поредното архитектурно чудо на Дубай.  Всичко в комплекса е монументално, масивно и много красиво. Всъщност аз по-скоро бих го определила като  фантазия, на която и е изпуснат края.
Дори и да не сте гост на хотела имате възможност да посетите и разгледате, отчасти, комплекса. Казвам отчасти, защото не всички секции на хотелската част са отворени за туристите - естествено, за да се опази покоят на гостите на хотела (основно руснаци по мои наблюдения). *Мениджмънта на хотела има висока цел - 10 милиона туриста годишно. 

Какво можете да видите в Атлантис
Атракциите в Атлантис са много, но една от най-завладяващите е изкуството, с което се сблъсквате на всяка крачка: самата архитектура на комплекса, интериора и цветовите схеми, дизайна, скулптурите, водоскоците и фонтаните, озеленяването: 

  • Не пропускайте да се разходите из хотела и неговите  зали, ресторанти и заведения. Дори разходката из коридорите е приключение и наслада за окото. Вътрешният дизайн на Атлантис е главозамайващ. На мен лично ми дойде в повече с всичките си цветове, форми и рисунки,  но  все пак трябва да се отбележи, че едни от най-добрите европейски, американски и арабски  дизайнери и творци са оставили своят отпечатък тук. 
Скулптурата на Dale Chihuly 
Личен архив
Личен архив
*Ако не сте гост на хотела, можете да се опитате да се промъкнете през парадния вход - ако сте мацки с чаровни усмивки имате шанс да се промъкнете през загражденията и охраната (за туристите  има специално определен вход);

  • "Аквариума" е една от вашите задължителни спирки. Дизайна на аквариума е направен така, че да представя идеята разкопки из Атлантида.  Тук можете да видите "up close and personal" типичните морски обитатели на този регион. 
Това са истински риби, независимо как изглеждат
  • В секцията (The Lost Chambers) имате възможност да изследвате тайните на  загадъчната  Аталантида. *За тази атракция има входна такса
Малко "ала бала": По време на строежа на комплекса са открити поредица от стари постройки и мрежа от улици, за които след обстойно проучване се появява теория, че това са останки от  Атлантида, тъй като са строени с доста напредничави технологии за времето от което са датирани останките. 


Целодневно посещение
Ако решите можете да планирате и целодневно посещение на комплекса и със сигурност няма да ви е скучно. През този един ден ще можете: 

  • Да се възползвате от над двата километра водни пързалки, екстремни отсечки и други забавления във водният парк на комплекса; 
  • Да поиграете с делфините в специално направените за тях три тропически залива; В делфинариума живеят повече от 24 делфина специално доставени от Соломоновите острови. 
  • Да се гмурнете в "Amabassadore lagoone" - да поплувате с акули, скатове и други видове рибоци или да си вземете вана и .....да се наслаждавате





Comments

  1. Изглежда страхотно! Никога не бих почивала в такъв хотел, но пък бих се пробвала да се промъкна през загражденията и охраната за да разгледам ;-)

    ReplyDelete
  2. Да заслужава си. В следващите постове съм предвидила и една статия за хотел, в който ще ти се иска да останеш. Романтична красота, и успешно избягване на тълпите.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите