Wild city - Долнослав

Преди няколко седмици, някой ми спомена за конна база разположена недалеч от Пловдив, и което е най-важното, че е в полите на планината и предлагат езда през пресечени терени.  

Някой ще се се запита, добре де при наличието на конни бази на няколко километра от Пловдив къде си тръгнала? 
И отговорът е - да има хубави бази до Пловдив, но те не предлагат това, което аз търся, а именно езда в планината. Докато живеех в София- яздех. Не всеки ден, но се случваше поне два пъти в седмицата. Най-хубавото на цялото нещо беше, че не яздех на манеж, а из Витоша. Когато се върнах тук, това ми липсваше и за това предприех това кратко пътешествие в търсене на Wild City.

Wild city
Базата се намира на 13 км от Асеновград в близост до село Долнослав. Има указателни табели и няма как да я пропуснете. По пътя към ранчото се намира и язовир Сушица.  След язовира пътят става черен, но е проходим. Предполагам, че в по-дъждовно време, минаването по пътя ще е малко приключение. 

Посрещат ви топло и усмихнато: 
Освен опашатите сладурковци, можете да видите щрауси, катерички, пони, и ято риби. В комплекса има "гУстилница". Страхотно впечатление ми направи детската площадка пред ресторанта. Предвидена е и хотелска част - в момента работят само 4 стаи, но до началото на пролетта ще заработят още няколко стаи. 

* За запалените ездачи - в скоро време се предвижда двудневен поход от Долнослав през Мостово до Белентаж. Интересно, нали? 

Поздрави от щрауса

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите