Моят Пловдив

Моят град ли?! J
И какъв е той през моите очи? J
Някои ще кажат:
                              „Хора и улици...
                               Град като град...
                               Погледи срещнати, профил, анфас...”
Главната (Снимка: Елена Калпакчиева)

И забързани, и задъхани, нарамили проблемите си обагрени в сиво, живеем ден за ден... и не спираме дори за миг да се полюбуваме на едно цвете, да помечтаем вперили поглед в необятното небе, да нахраним бездомен четириног приятел или да поиграем с него. Дори не си позволяваме и лукса да се усмихнем поне на четирима непознати. J
Тайничко и деликатно, почовърках в душите Ви, нали?! J
Защото съм убедена, че който и да си Ти, гражданин или гост на този град – Пловдив за Теб остава най-красивия и най-стария жив град в Европа!

Може би и нещо повече...

Един „Древен и Вечен” кавалер застанал достойно между двете дами София и Варна J Това е моето разбиране за Пловдив J Макар кавалерството да е рядко срещано явление в наши дни, Пловдив има своята благородническа осанка на изискан, неподправен Аристократ! 
Античният театър (Снимка: Елена Калпакчиева)
Буржоазния дух лъхащ от Стария град, прекрасната феерия от цветове струяща от картините на Джумаята, тайнствените криволичещи улички на Капана. 
По улиците на Стария град (Снимка: Елена Калпакчиева)
Обожавам Цар Симеоновата градина и безвремието в нея, настъпило в дъждовен ден, неогласяна от детски смях и скърцане на колела. Сред безвремието си имам и своето любимо дърво J, където за първи път се влюбих, и където за първи път разбрах цената на предаността и предателството... Точно там научих още, че независимо колко приятели имаш, ако ти си тяхната опора, ще се чувстваш самотен и изгубен, когато те са ти най-нужни... И въпреки това, животът ми се промени за часове от хора, които дори не ме познаваха...
И най-накрая разбрах, че има много начини да се влюбиш и да останеш  влюбен, но един от тях се нарича и завинаги остава Пловдив!!!
автор: Таня Лазарова 

Още няколко причини да се влюбиш в Пловдив -  с приятелското съдействие на Елена Калпакчиева
Архитектурата в Стария Пловдив (Снимка: Елена Калпакчиева)
Гледката от Небет тепе (Снимка: Елена Калпакчиева)
Гледката от Небет тепе (Снимка: Елена Калпакчиева)
Из Стария град (Снимка: Елена Калпакчиева)
Из Стария Пловдив (Снимка: Елена Калпакчиева)
Капана (Снимка: Елена Калпакчиева)

Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите