Бали – нова година на остров Бали и Куала Лумпур

Новогодишно пътешествие 2 в 1 - райски тропически остров и азиатски мегаполис...


Малайзия и Индонезия не случайно са сред най-посещаваните туристически дестинации, особено когато зимата превзема северното полукълбо. Бали е утвърдено име сред екзотичните острови, а Куала Лумпур, най-евтиния мегаполис е шестия най-посещаван от туристи град в света.
Тази част на Азия е сбор от два свята – светът на високите технологии на Азия, сред древната култура на индонезийците и красотата на южните морета е необичайната комбинация, в която можете да се потопите тази зима, като оставите настрана студа и препълнените си графици и изключите поне за седмица алармата на часовника.
Научете повече за това пътуване тук – Нова година – Бали и Куала Лумпур

Бали, най-известния от близо 13-те хиляди острова на Индонезия е посещаван от туристи вече десетки години. Наред със съседния остров Ява, двата стратегически за района острова са преминавали от едно владение към друго; от влиянието на европейската християнска Холандия до първите индийски секти и исляма; от колонизирането на острова по време на царуването на индуската династия Маджапахит, до апетитите на Япония по време на втората световна война. Всяка илюзия, че на острова времето е спряло и културните традиции – съхранени и недокоснати се дължи на добре развитата политика спрямо туристите от страна на Индонезийските институции, отговорни за това. Местното население се придържа към екзотичния си начин на живот от една страна по финансови причини (среден приход от около 100 долара на месец) и от друга – заради ограничените възможности за образование и развитие в областта, които са в основата на всеки прогрес.

Полуостров Нуса Дуа - Бали: Поглед от високо



Красотата и природните дадености на Бали са основната причина островът да е толкова популярен. Планински върхове с височина над 3000 метра, плодородни земи около вулканичните планини, плажове с бял и черен пясък, коралови рифове, рибарски селища, богато културно и историческо наследство и приветливи местни жители са част от приключението „Бали”. Островът е всичко, което си представяте, когато чуете за тропически остров в южните морета – великолепие от залези, вечно лято и лазурно море.

Пазар в Нуса Дуа

Нощ в Бали

За да е пълна вашата почивка, препоръчваме ви известния с луксозните си хотели малък полуостров Нуса Дуа. Поддържаните по европейски стандарт хотели на брега, до пясъчната ивица скътани сред палмови горички са отлична отправна точка за почивка и опознаване на острова. Тази част на Бали предлага отлични условия за подводно гмуркане, сърф, културен и гастро- туризъм и безброй забележителности – от древни храмове, до религиозни и исторически паметници. Полуостровът е близо до столицата на острова – Денпасар.

Куала Лумпур с кулите Петронас в далечината

Във втората част на новогодишното азиатско приключение е един цял ден с нощувка в Куала Лумпур. Столицата на Малайзия сама по себе си е забележителност, ако сте отворени към азиатския забързан начин на живот, след като сте опитали от спокойствието на Бали. Свръхмодерни сгради и будистки светилища съжителстват по улиците на града. Куала Лумпур може да е доста задушен град, когато от океана заприижда влага на вълни. Препоръчваме ви обиколка, която включва площад Мердека (площад Независимост, на който е обявена независимостта на Малайзия), разходка край небостъргачите и кулите Петронас в т.нар. златен триъгълник на Куала Лумпур и след това покрай колониалните сгради, сред които сградата на султан Абдул Самад, по-модерната национална Джамия, старата железопътна гара, понастоящем превърната в музей, музеят на ислямските изкуства и съпътстващите ги заведения за хранене от всякакъв тип. Екскурзията но Бали и Куала Лумпур включва бонус екскурзия до пещерите Бату – великолепни варовикови пещери, най-известното будистко скално светилище извън Индия.
Куала Лумпур - светла нощ над града

Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите