Още един трик за евтино пътуване


КАК ДА СПЕСТИМ ПАРИ ОТ РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА ХОТЕЛ

Като едни опитни пътешественици ние добре познаваме резервационните системи на booking.comvenere.comhostelworld.comhotelbook.com, както и много други световни и местни сайтове. И съм сигурна, че всеки един от нас ги проверява редовно преди пътуване, търсейки най-добрите оферти. 

Всички те са полезни и ни дават много добри цени, само че често трябва да резервираме доста по-рано, за да си уредим евтино спане. Понякога наистина се вбесявам като видя "само една свободна стая" и това 3 месеца преди пътуването. Е, разбира се, те ще си останат един чудесен начин за резервация, но е добре да имаме и други варианти, а именно това, което открих съвсем неотдавна.



Може би сте чували, а и вероятно много от вас вече са използвали нашумелите наскоро сайтове за групово пазаруване (повече за груповото пазаруване). Първият такъв български уебсайт се появи преди повече от година, а сега са вече над 50.  Аз самата съм си купувала ваучери за ресторанти, хотели, кино, масажи, фризьорски салони, уроци по танци и куп други услуги и определено ми спестиха доста пари. Разбира се, има и оферти, които не струват, но това всъщност е една друга тема. Както си ровех един ден, попаднах на един подобен сайт в Словения и това ме накара да се запитам: "Защо да не пробвам да си купя ваучер от чужд сайт и да използвам намалението за някое пътуване?" И така след известно търсене вече съм собственик на ваучер за уикенд за двама в три- звезден хотел в Карпатите, на 15 км от Брашов, с включени 2 закуски, 2 вечери, сауна и един час яздене на пони за 45 EUR или това прави 11.25 EUR на легло за полупансион. Дори и в хостелите не съм виждала такива цени! Само за няколко дни попаднах на оферти като: 2 нощувки за четирима в апартамент на Адриатическо море, близо до Риека за 65 EUR; четири човека в планински курорт в Сърбия за 20 EUR и други подобни. Тук може да откриете повече от 1600 сайта за групово пазаруване по света. 

Естествено, това има и известни недостатъци и най- големият е, че пазарувайки от чужд сайт е много вероятно да не знаем езика. В такъв случай google traslate върши чудесна работа, но въпреки всичко трябва много да внимаваме и да четем между редовете. Задължително трябва да обърнем внимание на това какво включва ваучерът, какви са условията и сроковете за използването му, начини на плащане, резервации и други важни елементи. Моят съвет е винаги да се свързвате  предварително с хотела, за който купувате услугата и да се информирате дали всичко е наред, да проверете уебсайта им, има ли свободни места, може ли да променяте дати и т.н.

Аз вече си избрах следващата дестинация, сега сте вие!

Автор: Мира Зрънчева, My tips for your trips


Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите