Първоянуарска разходка из Стария Пловдив.

Този път няма да използвам много думи, а ще показвам. Ако ви се чете, винаги можете да скокнете до тази страница - Пловдивски импресии

Започвам с едно представяне. Това е Дара, която е при мен докато мама и се мотае из Гърция (кротко напомняне, че чакаме пътепис от Коринтския провлак.) 

Пловдив
Най-големият виновник за тази прекрасна раздхока! 

 Пловдив! 
Изглед от новия вход на Античния театър*! 
*Театърът е разположен между хълмовете Джамбаз и Таксим. Въпреки, че е построен в началото на II век това е един от най-добре запазените до наши дни антични театри в света!

Из улиците на Стария град...
Из Стария Пловдив

Пловдив

Стария Пловдив

Римски квартал
Открит е цял квартал от римската епоха! 
По време на разкопките са открити: 10 сгради с над 42 помещения, 4 улици, каменно легло на куртизанка и две каменни вани! Ако искате да видите това място се насочете към  подножието на Джендем тепе, в близост до Понеделник пазарОще информация в материала "Разкопки в Пловдив"  Още за археологията в Пловдив можете да намерите в сайта на Археологическия музей
Пловдив
Изглед към хотел Тримонциум и Католическата църква

Музикална академия Пловдив

Милиони пъти съм била из калдъръмените улици на Стария град, но всеки път откривам нови неща. Дали ще е дървена порта с метална ключалка, стар и капещ улук, реставрирана сграда или някое уютно квартално кафене с разпалена камина, винаги откривам нещо, което ме вдъхновява. 

Пловдив, улици

Из Стария град на Пловдив

Из Стария град на Пловдив

Из Стария град на Пловдив

Из Пловдив
Захапала шишарка
ЧЕСТИТА НИ НОВА ГОДИНА! 


Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите