Да помечтаем за Дубайските плажове!

Чудех се за какво да пиша тази седмица. Някой…някъде ми писа, че е време за статия на "топла" тематика. В търсене на вдъхновение отворих албумите с пътешествия и  първият албум, който ми попадна беше "Дубайски плажове". Съответно днешната статия е посветена на морето, слънцето, плажовете и хубавото време!
Изглед от Ал Мамзар

Дубайските плажове

Ако сте на почивка в Дубай в никакъв случай не пренебрегвайте плажовете му! Имате избор между неохраняеми, необлагородени и безлюдни плажове, и така наречените плажни паркове (Beach Parks). Неохраняемите плажове са добър избор ако сте по-голяма група или сте с екстремно настроение за кайт или сърф, но ако търсите удобство, спокойствие и сигурност заложете на парковете.
Залез на плажа - Al Mamzar - прекрасен плаж, който посещавахме всеки ден!

Кой не обича Дубай?
 
Двата основни плажни парка на Дубай са:
 

Jumeirah Beach Park 

Jumeirah Beach Park е първият плажен парк в Дубай. Той е и един от най-популярните  плажове с  кристално белия си пясък и тюркоазено синя вода, която при целия поток от хора не е особено чиста. Ако сте на почива със семейството си, това е идеалното място. Има места за пикник, детски площадки, кафенета, павилиончета за храна и напитки, душове и тоалетни.

Лично на мен този плаж не ми хареса. Популярен е сред туристите и ми заприлича на Слънчев бряг. Прекалено много хора за моя вкус, а и не беше особено чист.

Работно време от 8:00 до 21:00 всеки ден. В събота и неделя е запазен само за жени и деца. Цената - около 2 дирхама на човек.
Изглед към хотел Атлантис

Al Mamzar Beach Park
Ал Мамазар е страхотно съчетание от плажове, огромни зелени пространства, зони за спорт и пикник. На разположение на посетителите има 4 обособени плажа - към всеки има съблекални и душове. Пясъкът и водата са идеални, и ако човек е подготвен може да прекара цял ден под някоя палма.
Ал Мамзар - парк в пустинята!

Как да си тръгнеш?

Паркът е отворен от 8.00 до 23:00 всеки ден с изключение на четвъртък и петък. В сряда плажът е запазен за жени и деца.
Тренираме или позираме?

Ал Мамзар


 
Важно:
Бански костюми:

  • Мъжете не бива да са в бански тип слипове. Добрият избор са хавайките.
  • Жените трябва да спазват следните: долнищата на банските да не са тип прашка и оставете горнището на мястото му. 


Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите