Словения в снимки–Предвор (Preddvor)

 Предвор (Preddvor)

Историята на Preddvor е история на четири имения и романтична приказка за красивата млада поетеса Josipina Turnograjska (първата словенска писателка), която се оттегля от буржоазните салони, за да твори в тишината на Предвор.
Preddvor, Slovenia
Предвор е разположен в малка долина заобградена от планини. За тази част от планината има много легенди опитващи се да обяснят магическия чар на мястото. Освен легендите планината предлага и отлични туристически трекове. Предвор е популярна начална точка, от която започват множество туристически маршрути . Една възможна дестинация е  Storžič, двухилядник в  Kamnik-Savinje Alps .


Хотел Бор, Словения
хотел Бор

Езерото Črnava и хотел Бор са популярна дестинация през лятото, а през зимата езерото се превръща в ледена пързалка. Езерото и парка около него са любимо място за организиране за сватбени церемонии.

Словения
Zaplata планината 
Предвор, Словения
Zaplata планината - легендата разказва, че дяволът пренесъл цяла гора върху планината, за да накара две воюващи страни да спрат да спорят кой я притежава. Най-популярните сувенири от Предвор са дървени фигурки на дявол носещ гора върху раменете си. 

Вилна зона
из околностите на Предвор
Предвор, Словения
Предвор

Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите