Bel far niente - красотата да не правиш нищо...в Рим

Трудно е да се пише за Рим, с всичките тези книги, филми и статии от знаменити пътеписци,  особено ако искаш да е интересно на вярната ти читателска аудитория. Преди да започна този пост си направих експеримент -  пуснах едно търсене в Google и резултатите за Рим са 79 000 000 и това само на английски, но какво пък няколко милиона статии за Рим няма да ме уплашат. И така:

Ако имате само два дена в Рим ви препоръчвам да не пропускате:
  • Да се помотаете около Колизеума. Ако ви се снима с римски войници, накичени с  модерни часовници и говорещи по I-phone, сега е времето. Някои са доста космати, а това се разбира, защото са се постарали костюмите им да са автентични и крачката под римските полички плачат за кола маска. 

Колизеума
  • Разходка из Collis Palatium или на чист български Хълма на Палатин: най-централният от седемте хълма на Рим. Според легендата тук се е намирала пещерата, в която вълчицата намира Ромул и Рем.  Доказано е, че 1000 години преди Христа, хълмът е бил населен. Той  се явява най-централната точка и най-древно населеното място в Рим.

  • Да разгоните гълъбите покрай  Foro Romano (Римския Форум) - центърът на древен Рим и негова разпределителна точка. Форо Романо е признат като най-известното място за срещи в света. Нещо като FB в наши дни.
Foro Romano
  • Да се поизморите изкачвайки многобройните стълби на Виториано - както римляните галено наричат "Монумента на Виктор Емануел II" - още познат като монумента на "неизвестният воин".
Виториано
  • Да поемете към Teatro di Marcelo - най-запазеният театър от времето на древен Рим. След него се запътете към PIAZZA CAMPO D.FIORI  и PIAZZA NAVONA.

Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите