Как да си резервираме хотел на добра цена?

Преди няколко поста, описах част от начините, по които можете да се сдобиете със самолетен билет за наистина добра цена. Тази статия е насочена към начините, къде и как да си направите хотелски, хостелски , апартаментски и др. видове резервации за престой -  абсолютно сами и на цена, която ви устройва.

Он-лайн резервационни програми! 

Когато планирам дадено пътешествие и трябва да правя резервации, активно използвам следните он-лайн резервационни програми:


Платформата дава възможност да търсите и резервирате хотели на български език. Лесна за използване система. Имате опция да си създадете и профил, което в последствие ще ви облекчи от попълване на различните видове форми.  Секцията за споделяне на мнения е достоверна.  





Също много добра платформа за хотелски резервации. Тук няма опция да преглеждате офертите на български. Системата е лесна за работа и отново има секция за споделяне на мнения.



Най-добрата, според мен, система за търсене на нощувки в хостели. Преди време гледах малко с погнуса на идеята да се нощува в хостел. Престраших се, само първият път беше страшен, след това с две ръце мога да гласувам, че това е един от най-разумните начини да останеш в даден град, особено ако сте като мен по 12 часа навън и се прибирате само за един душ и да се наспите.
Страхотна система за резервации на апартаменти, къщи и вили. Ползвала съм я няколко пъти и винаги много успешно. Едно от най-добрите ми попадения през тази система беше резервацията на една къща на 2 етажа с 6 спални +  баня и тоалетна за всяка спалня, лятна градина, огромен хол, кухня.....всъщност всички екстри, на 30 км от Венеция. Цена - 880 евро за 5 дена. При 7 човека... можете да си направите сметката....



Има една нова система, която открих тези дни, и която не съм ползвала, но при първа възможност ще го направя. Системата е http://www.biddingtraveler.com  към http://www.priceline.com един от най-добрите портали за "умни" пътувания - през него съм попадала на оферти от вида 120$ отиване и връщане Ню Йорк - Маями; 

Системата на Bidding traveler използва предварително събрана база данни за цени и оферти, и  дава възможност да се  постига възможно най-ниската цена за хотелска резервация. Услугата е безплатна. По време на целия процес на търсене, системата ви дава насоки как да процедирате.

Как работи?
Въвеждате дестинацията, датата и броя на хората. Системата ви предлага няколко хотела. След като изберете хотел, системата ви насочва към екран “bidding strategy”, в който трябва да попълните най-ниската и най-високата цена, която сте готови да платите. Системата ще ви покаже какви стойности са били приети при предишни наддавания и кои са отказани. Също така ще ви бъде предложена схема, по която да наддавате. Така вие можете да си направите стратегия и да резервирате добър хотел на наистина добра цена.  Системата ще ви преведе през всички стъпки и процесът няма да е стресиращ.

ВАЖНО
Независимо коя он-лайн платформа използвате, винаги търсете информация и  мнения за дадения хотел към който сте се насочили. Търсенето на ниска цена изисква и малко повече време, за да сте сигурни, че няма да се озовете в някой коптор. 

В тази връзка  http://www.tripadvisor.com/ е вашият най-добър съветник. В него можете да прочетете едни от най-обективни мнения от клиенти. Лично аз когато планирам пътуване и правя резервация проверявам задължително в "Трип адвайзор" какъв е рейтинга на хотела, който ми е интересен и какви мнения са оставени от другите посетители. 

*Много добра платформа за резервации на билети и хотели е и http://www.edreams.co.uk/


Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите