Тоскана събрана на едно място - Сан Гиминиано (San Gimignano)


Тоскана събрана на едно място. Това е San Gimignano. 


San Gimignano е град музей и е изцяло пешеходен.  Пълното име на градчето е  San Gimignano delle Belle Torri  или в буквален превод Сан Гиминиано – с красивите кули.

Повече от 70 кули са били изградени по време на разцвета на града  около 14,15 век. В момента само 14 от тях все още стоят. Най-високата е Torre Grossa - не пропускайте да се качите на върха и да се насладите на гледката от  54 метра височина.
Разходката из града е много приятна и разнообразна. Много от  магазните за сувенири са с прикрепени към тях занаятчийски работилници, в които можете да наблюдавате процеса на направа както на стъклени предмети на изкуството, така и на глинени, дървени, платнени и всякакви други малки и не толкова малки интересни нещица.

Разхождайки се минавате покрай: 
- Museo Civico
- Museo Archelogico
- Museo della Tortura: ако се интересувате от средновековните методи за мъчения, това е вашият музей. 


                

Когато се уморите от разходки или просто ви се иска да се отпуснете и да се насладите на града, можете да се възползвате от малките и чаровни "ристоранте", в които да изпиете по чаша местно бяло вино, което се смята за едно от добрите в Тоскана. След кратка почивка разходката е още по-приятна.
Piazza della Cisterna  е добро попадение, за да се почувствате, като част от някой филм. Ако сте гледали  "Чай с Мусолини" (ако не сте го гледали, направете го, прекрасен филм) и "Where angles fear to tread", веднага ще разпознаете площада. Името на площада идва от  кладенеца датиращ от 1237 година стоящ точно в центъра му.  
След повторната кратка почивка, можете да се насочите към  Rocca - крепост от 14 век, която в момента е малко порутена, но има страхотни тераси, от които можете да се насладите на гледките около градчето.

Сан Гиминиано, Тоскана






Това е и последната спирка преди тръгване към  Термите на Сатурния

  

Comments

  1. ехааааа! звучи страхОтно...
    записвам си в тефтерчето за "набелязани места"...

    ReplyDelete
  2. Задължително Дени, няма да съжаляваш!

    ReplyDelete
  3. Всъщност, даже ти ще си набавиш много вдъхновение от Тоскана, чак ти завиждам :-)

    ReplyDelete
  4. е...защо да ми завиждаш...вече си пЪлна с такова!
    :*

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите