Лондон - не вярвайте на глупости!

Наскоро попаднах на една статия, която обясняваше какъв бил Лондон - скъп, винаги е студено и дъждовно, храната лоша, хората ужасни и още един куп неща. Хубавото е, че голяма част от изписаните минуси не бяха верни и това мога да го кажа от опита си след 11 посещения на този уникален град. Днес, с тази статия, ще направя геройски опит да разоблича основните щуротии, които се пишат за Лондон:
Лондон


Лондон е твърде скъп за средния турист.

Да, Лондон си е доста скъпичък, няма как да го отрека. Но… не единственият в класацията. Ами Ню Йорк, Сан Франциско, Берлин, Москва или който и да е друг голям град в света? Да не забравяме, че Лондон, а и другите градове, могат да бъдат посетени по два начина: по „ нормалния” начин, или по „евтиния” начин. Въпрос на възможности и избор!

За изборите сме говорили - ако имате финансите - скачате на първия самолет и поемате към Лондон. Ако сте с по-ограничени финанси, винаги можете да се възползвате от low-cost полетите от Пловдив, София и Варна и да си резервирате хотел, хостел или апартамент през някой от сайтовете, описани в тази статии: Как да си резервираме хотел на добра цена? или тази статия: Още един трик за евтино пътуване!
Лондон

!!!  Можете да постигнете добра цена, ако направите комбинирана резервация за полет и нощувки. Такива екстри предлагат  e-dreams и още няколко други туристически портала!!!
!!! За разлика от София, или който и да е друг голям град в България, общественият транспорт в Лондон е много добре уреден. Автобусите са по-евтин избор от метрото, но с метрото е доста бързо.
!!! Музеи:  в някои дни музеите са безплатни или с намалени такси.

Ако искате да разгледате Лондон, но бюджета ви е лимитиран, отделете време за планиране на вашето пътешествие и ще успеете да разгледате града на сравнително добра цена.
 

Винаги е студено, дъждовно и влажно.

Да, може и да вали като из ведро, но за всичките 11 пъти в които съм била в този град, само веднъж ме валя…сняг през март, но то се случва и тук така че….да говорим за постоянни облаци, дъжд или сняг, не е съвсем вярно. Истината е, че времето в Лондон, може да бъде и приятно, макар и не дотам топло. Освен това без всичката тази влага, какво ще правят прочутите зелени английски паркове?
Гринуич, Лондон
!!! Все пак гледайте прогнозата за времето. Дори и през  лятото  си носете връхна дреха (макар че съм виждала лондончанки голи и боси посред март месец (е, и малко пияни).
 

Хората са дистанцирани /високомерни/ и много „английски”

Мммм да, почти мога да се съглася с това твърдение.   Не мога да кажа, че се затичват към теб с широко разтворени ръце, но при всичките тези емигранти си е разбираемо. Обаче намирам, че е преувеличено и по принцип невярно, да се каже, че всички те са високомерни. Да приемем, че са малко повече резервирани. Имам приятели англичани, които са си доста приятни и дружелюбни. 
Нощен Лондон
Един съвет:  Не се поддавайте на предразсъдъците. Всички ние сме човеци и си приличаме повече отколкото си признаваме.
 

Лондончани пият само чай

Всъщност, ще ви бъде доста трудно да откриете традиционния английски черен чай с мляко, извън Кенсингтън Гардънс и няколко други специализирани заведения. И тъй като сте свикнали с марките Коста, Кафе Неро и Старбакс – не се притеснявайте ще имате кафе на корем и на всяка крачка.
 

Англичаните са с развалени зъби

Никаква идея нямам дали е вярно или не. Не съм зъболекар и не съм преглеждала ничии английски зъби…
 

Английската храна е ужасна

Иска свикване на пържените картофки с оцет, но ако не ви допадат някои типични английски ястия, имате огромен избор от интернационални кухни. Лично на мен едно от любимите ми места за хапване в Лондон е Чайна таун - неземна китайска храна: печени патици, оризче, нудъли, традиционни сладки, салати, супи, неземно вкусен ориз и един куп други пикантни манджи. Спирам, започнах да слюноотделям.

!!!Лондон предлага всякакъв вид международна кухня. По трудно е да се намери fish and chips - риба с пържени картофи, увити в хартиена фуния – отколкото екзотичните индийски, тайландски, мексикански, фюжън и други кухни.

Ако си падате по здравословната храна, то такава можете да намерите  на много места. Ако искате сами да си приготвяте храната можете да се възползвате от  пазарите за месо, плодове и зеленчуци. Бороу маркет е най-големият пазар в Лондон.

Били ли сте в Лондон? А валя ли? Какво мислите за храната? Проверихте ли нечии зъби?  Цените как са?  Пишете ми какво е вашето мнение за този уникален град…внимателно, че ми е любимият!
Лондон

Тази статия достигна до вас благодарение на комбинираните усилия на г-жа Ненова и моите скромни добавки!



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите