50 неща, които можете да правите безплатно в Европа - част първа


1. Флоренция: Хвани залеза от Piazzale Michelangelo. Една от най-красивите гледки в цяла Италия.


2. Париж: Посетете Лувъра.  Входът е напълно безплатен ако сте под 26 или сте учител. За всички, които са над 26 и не са учители…е тогава можете да влезнете безплатно в първата неделя на всеки месец.

3. Лондон: Насладете се на хора в Westminster Abbey. ако оставите вашето посещение за времето около  в 17:30, когато се провежда редовната вечерна служба, достъпът до храма ще ви е напълно безплатен. Редовната цена е 16 паунда.

4. Брюж: Посетете църквата на Дева Мария ( Onze-Lieve-Vrouwekerk). В църквата можете да се насладите на една от най-прекрасните карти на Микеланджело - "Мадоната и младенеца".

5. Дубровник: " Cafe Buja", или още известно като "Дупка в стената" е от най-явните тайни на Дубровник. Намира се само на 5 минути пеша от главната артерия на града. Освен че е един от най-популярните барове в града, Cafe Buja също е добре известен със скалите край него, които са идеални за скачане директно в морето.  

6. Мадрид: Посетете два от най-популярните столични музеи напълно безплатно.  Museo Nacional Centro де Arte Reina Sofia е безплатен в събота след 14:30 и неделя по цял ден. Музеят " Прадо" е безплатен в неделя.

7. Прага: Разходете се из Пражкия замък. За някои от сградите ще ви се наложи да си платите билет, но за разходка из земите на замъка никой нищо няма да ви поиска. Около 12:00 се сменят караулите на замъка.

8. Будапеща: Разходка по терасата на "Бастиона на рибарите". Страхотни гледки към града.

9. Единбург: Завладейте "Столът на Артър". "Столът на Артър" е най-високият връх в Holyrood парк. Достъпен е пеша и в зависимост от вашата физическа форма изкачването може да ви отнеме до час.

10. Ница: Посетете (Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain). Напълно безплатно.

11. Интерлейкен: Разходка до езерото Brienz. Зашеметяващи пейзажи. Brienz се приема като най-чистото езеро на Швейцария.

12. Мюнхен: Опитайте се да улучите шоуто на часовника Glockenspiel. Два пъти дневно 32 фигури с човешки ръст излизат да танцуват на така наречения танц на Купър.

13. Севиля: Разходка из Plaza de Espana. Заобиколен от множество красиви сгради площадът предлага много впечатляващи гледки.  

14: Дъблин: Пътешествие до Howth Head - старо рибарско селище в покрайнините на града. Популярно заради множеството неща, които можете да правите там: разходка с лодка, пикници или просто да се помотаете.

15. Лондон: Разходка по бреговете на Темза. Това е едно от любимите ми неща за правене докато съм в Лондон!

Съветите са базирани на статията на сайта  Hostelworld.com - 50 things to do for free in Europe

следва продължение


Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите