Тоскана с бюджет от 400 евро

Шу,
Прегледах влаковете, но трябва да решим дали ще прекараме пет дена само във Флоренция или ще обикаляме из Тоскана. Ако обикаляме из региона  предлагам да се настаним в тази вилаПет нощувки  ще ни излезнат по 35 евро на човек.  Цената за една седмица е 350 евро. Вярвам,  че мога да се договоря да ни я смъкнат малко. Вилата е почти в центъра на региона и от нея можем да достигнем бързо до Сиена, Пиза и другите градчета, които искаме да разгледаме.  Линкът е от страницата с картата, за да видиш на колко километра сме от разните му там забележителности.

Ако решим да не наемаме автомобил и се придвижваме с  влак ще ни струва по 40 евро в посока. Естествено за обиколките из региона ще добавим и цените за автобусните билети.  Другото.....трябва да тръгнем на 22.10 от Флоренция и да прекараме ден в Рим, но един ден за Рим е крайно недостатъчен.


Сметката за разходите за транспорт из Италия ще изглежда по този начин:
  • Летище "Фиомичино" „Термини” –централната гара на Рим - 10 евро
  • Централна Гара - ТерминиФлоренция - 40 евро
  • Флоренцияразни обиколки - 60 евро
  • ФлоренцияРим „Термини” – 40 евро
  • Централна Гара - Термини - Летище "Фиомичино"- 10 евро
На човек се пада по: 160 евро

Не си заслужава да плащаме по 60 евро в посока за влак, при условие, че плащаме по 40 евро отиване и връщане за полета до Рим. Мисля си, че вариантът да си наемем кола и да отседнем във вилата е много по-удачен…Гледай, мисли и ми пиши! 

SOF-ROM-Firenze-ROM-SOF

Така, с много планирани и организиране, започна 5 дневната обиколка из Тоскана. След размяната на тонове писма решихме, че не си струва да се установим на едно място в Тоскана, колкото и да е прекрасна вилата, която намерих, а всяка вечер да спим в различен град: Флоренция, Сиена, Орвието и две нощи в Рим. Гласувахме за наемането на автомобил, защото след като сметнахме всички разходи за транспорт излизаше, че колата е по-удачният и икономичен вариант. Прегледах доста оферти и се спрях на малка икономична кола с две врати – на цена от 120 евро за 4 дена.

Възможни компании за наемане на автомобили са тези:
Но ако потърсите в Google, излизат още доста компании и предложения. Повечето от rent-a-car фирмите имат представители на летището. С потвърждението на резервацията ви изпращат и информация в кой сектор на паркинга се намира офисът на вашата компания.  

Бюджет на това пътуване (разходите са за 1 човек)

1.Самолетен билет - 40 евро с таксите, отиване и връщане
2. Наем автомобил - 60 евро за 4 дена
3. Пътни такси - 8 евро
4. Бензин - 45 евро
5. Нощувки:
  • Флоренция - 15 евро 
  • Сиена - 15 евро
  • Орвието 32 евро
  • Рим - 40 евро (за две нощи)
6. Разходи за храна - 100 евро
До тук 355 евро.
7. Разходите за входни такси, глезотии и подаръци зависят само от вас...


Важно: За цена на нощувка от 15 евро на вечер, за която получавате получавате легло, чисти чаршафи, отопление и баня само за вас, ще трябва да се поровите из интернет, за да откриете подходящите къмпинги. Не се стряскайте от думата къмпинг. Ние спахме няколко вечери в италиански къмпинги и имахме  всички екстри, които  предлагат и хотелите - хавлиени кърпи, допълнителни завивки, интернет в ресторанта. След като пробвах смятам, че къмпингите са много по-добър вариант от хостелите.


Други статии от тази поредица:

Comments

Popular posts from this blog

Стокхолм през април и декември

Около Уранополи - Гърция

Бяла Черква, Родопите